Toidulisandi müüja meelitab tasuta saadetise ja kingitustega

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tšehhis valmistatud liigesevaevuste vähendamiseks mõeldud toidulisandeid nii telefoni kui reklaamlehtede teel müüv Helvetia Direct Marketing meelitab nüüd lisaks tasuta saadetisele kliente ka kingitustega.


Kümne päeva jooksul tellimuse esitajaile lubab firma kingituseks digitaaltermomeetri ja 40 esimesele käimiskepid.

Reklaamlehe esiküljel on suurelt kirjas TASUTA. Tegelikult on tasuta vaid esimene saadetis ehk 40 ArhtroPrim Plus kapslit, mis postiga koju tuuakse. Ja tasuta pole seegi, sest maksta tuleb 40 krooni postikulu.

Kui inimene ei esita 15 päeva jooksul pärast saadetise kättesaamist tellimusest loobumist, hakkab ta pakikesi saama iga 3 nädala tagant ja nüüd on hind juba 178 krooni pluss postikulu, mis teeb kokku 218 krooni.

Paljud, sageli vanemad inimesed, on selle reklaami õnge läinud ja näevad nüüd kurja vaeva tellimuse ülesütlemise ja pakkide tagasi saatmisega.

Tarbija24 tundis huvi, kuidas Helvetial toidulisandite otsemüük edeneb. Firma esindaja Laila Vatter kinnitas, et endiselt toimub müük ka telefoni teel, ehkki sel viisil saadud nõusolekul pole lepingu jõudu.

Kõnealusel tootel ArthoPrim Plus, mille tellimusel nüüd kingitusi lubatakse, on tema sõnul Eestis umbes 6000 tellijat.

«Juhul kui otsustate tellimuse peatada või lõpetada, on kõige kiirem viis teha seda telefoni teel, kuid sobib ka teavitamine kirja, faksi või e-maili teel,» lausub Vatter. Ta tunnistab, et on teatud hulk inimesi, keda huvitab vaid tasuta saadetis ja kingitus ning nende hulgas on ka loobujaid. Kui palju neid on, ei saa ta ärisaladusele tuginedes öelda.

ArthroPrim Plus sisaldab müüja sõnul kurkumiini (kollajuurt), lüsiini, ingverit ja foolhapet ning sellise koostisega liigestele mõeldud preparaate tema sõnul meie apteekides veel müügil ei ole.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles