Taara pealt teenimise aeg sai läbi

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suured kogused tühje pudeleid on nüüdseks taarapunkti viidud.
Suured kogused tühje pudeleid on nüüdseks taarapunkti viidud. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Esimeste kuude jooksul pärast panditaara hinnatõusu on tagastatava taara hulk küll suurenenud, kuid milline on hinnatõusu pikaajalisem mõju, on veel vara öelda.

Seoses hinnatõusuga tagastati Saaremaal taarat 2015. aasta veebruaris (556 044 ühikut) üle pooleteise korra rohkem kui 2014. aasta veebruaris (335 785 ühikut), kirjutab Saarte Hääl. Märtsis taara tagastamise hoog rauges. Nii tagastati selle aasta märtsis taarat 465 126 ühikut, eelmisel aastal samal ajal 435 581 ühikut. Need andmed käivad ühekordse kasutusega pakendite kohta. Kogu tagastatava taara hulga saamiseks tuleb siintoodud andmetele lisada umbes 20 protsenti.

Eesti Pandipakend OÜ büroo- ja turundusjuht Kerttu-Liina Urke ütles Saarte Häälele, et veebruari ja märtsi andmed ei anna veel kahjuks pilti tagatisraha tõstmise mõjust. Adekvaatsem pilt tagastusprotsendi suurenemisest peaks tekkima poole aasta möödudes. «Selleks ajaks on olukord stabiliseerunud ja taastunud normaalne müügi/tagastuse rütm, mille pealt järeldusi teha,» selgitas Urke.

Moya OÜ juhatuse liige Tarmo Koreinik ütles, et aprilliks olid tagatisraha tõusu oodanud inimesed kogutud pakendid valdavalt tagastanud. «Täna on veel vara spekuleerida mitme protsendi võrra kogu panditaara tagastus tõuseb, aga kindlasti on tagatisraha tõusul olnud positiivne mõju,» märkis ta.

Koreinik lisas, et varasemate aastate kogemusele toetudes võib öelda, et tagastatava taara hulk kasvab kevade lõpus ja suvel märkimisväärselt just Saaremaal, Pärnus ja Lõuna-Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles