Lillemüüja näpistab kevadel aega unetundidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Raplamaa Sõnumid kirjutab Kaereperes aiandit pidavast Ivo Mugust, kelle taimede järele on nii suur nõudlus, et need ei mahu enam olemasolevale pinnale ära.

Kaereperes kohe samanimelise bussipeatuse vastas asub suur kasvuhoone. Kastid võõrasemadega kasvuhoone ees annavad aimu, mis vaatepilt uksest sisse astudes avaneb.

Pisikesed potid on uppunud õitesse. Uksel tervitab peremees Ivo Mugu. Oma ettevõtet Marivo Lilled on Ivo tihtipeale reklaaminud kui endist Valtu aiandit. Inimesed on lihtsalt harjunud seda nii kutsuma. Ivo on seal oma asja ajanud 2011. aastast alates. Ta alustas aastal, kui Eestis tuli käibele euro. Mees muheleb, et esimesel aastal osteti palju, sest inimestele tundusid hinnad nii odavad. Kui uue valuutaga harjuti, siis rauges ka esimene ostutuhin.

Harjumusel on uskumatu jõud. Inimesed, kes olid harjunud oma taimi Valtu aiandist soetama, tulevad kevadel ikka samasse paika tagasi. Nüüd saavad nad oma taimed aga juba Ivo käest. Mees ütleb naerdes, et osa kliente tuleb juba kümme aastat vana kastiga. Ta kirjeldab neid kui lojaalseid inimesi, kes tegelikult isegi ei tutvu teiste toodanguga. On ka neid, kes tulevad kallistama ja tänavad. See on Ivo jaoks mõistagi innustav.

Praegu on taimede all umbes 420 m2 pinda. Ivo loodab, et järgmisel aastal on olemasoleva kasvuhoone kõrval veel teinegi. Nõudlus on nii suur, et taimed ei mahu enam sellele pinnale ära.

Marivo Lilledel on oma väike müügikoht ka Rapla Maxima ees. Paljud eelistavad aga ikka just ise Kaereperre kohale tulla ja omale see kõige sobivam taim välja valida.

Täispikka artiklit loe 6. mai Raplamaa Sõnumite paberlehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles