Hiiu naine tegi viimsilastele üle 2000 liitri õunamahla

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunamahla tegemine.
Õunamahla tegemine. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viimsi ubinapäeval tegi kange Hiiu naine Triinu Schneider Viimsi elanikele nende toodud õuntest kõvasti üle 2000 liitri värsket mahla.


Mahlategu Hiiumaalt kohale toodud võimsa masinaga, mis teeb tunnis 200 liitrit maitsvat jooki, käis laupäeval Viimsi rannarahva muusemi maadel kella kaheksast hommikul seitsmeni õhtul ja kõik see aeg oli pressi juures paras järjekord. Kaadervärgi omanikul olid käed-jalad tööd täis, nii et jutu vestmiseks aega suurt ei olnud.

Viimsis Tammemäel suvekodu omav Enno Karp, kes pingil istudes koos ubinatega kannatlikult oma korda ootas, hindas teenuse väga vajalikuks ja ka selle hinna kolm krooni liitri eest igati sobilikuks. See aeg, kui igal eestlasel kodus mahlapress oli, on tema sõnul läbi, aga kõiki õunu ise ära süüa ka ei jaksa.

Triinu Schneideril (34) endal on Hiiumaal Kassaris 16 hektaril suur, endine kolhoosi õunaaed, kust saadud õuntest aetud mahla turustab ta ökopoodides, Tallinna Kaubamajas ja Prismas Triinu õunamahla sildi all. Kuna naine oma õunapuid ei pritsi ega väeta, on tegu igati  puhta tootega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles