Muuli: hinnatõusu rinnet murdvad poed väärivad tuge

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kauplus Tallinnas Sõpruse puiesteel.
Maxima kauplus Tallinnas Sõpruse puiesteel. Foto: Mihkel Maripuu

Ajakirjanik Kalle Muuli väljendas arvamust, et neid poekette, mis püüavad oma hinnapoliitikaga üldist hinnatõusurinnet murda, tuleks toetada.

«Peaksime toetama neid firmasid, kes pakuvad meile odavamat kaupa, isegi kui see on reklaamitrikk,» leidis Muuli Raadio 2 saates «Olukorrast riigis».

«Ega poeketid seda täiendavat kahte krooni piimapakilt nüüd endale ei saa. Palju tootjaile, palju töötlejaile läheb, sellest on nüüd kõigil oma nägemus. Põllumehele läheb mingi jutu järgi vaid 60 senti – kas see täpselt niimoodi ka tõsi on, on väga raske öelda,» rääkis ajakirjanik Anvar Samost.

«Et Eestis on ju vaid paar-kolm suuremat piimatootjat ning hinnatõus juhtub ühel ja samal hommikul, see on murettekitav,» rõhutas Samost.

«Kui üks väike leivatootja kurtis, et suurte tootjate hinnatõusu järel pole temalgi muud varianti, kui tõsta, siis oli see nii absurdne. See peaks just olema tema võimalus,» toonitas Samost.

«Maxima ja Prisma, kes sedahinnatõusu ühisrinnet lõhuvad, väärivad tuge, ostke kaupa sealt,» soovitas Muuli.

«Hinnatõus on loomulik asi, kui riiki voolab raha juurde, siis suureneb nõudlus ja tahetakse rohkem osta, siis hinnad tõusevad, aga praegu ju raha juurde ei voola, lihtsalt kirjutatakse uusi silte. Kaup pole parem, raha ei voola riiki juurde, selline hinnatõus pole märk majanduse tõusust,» rõhutas Muuli.

«Imestan, et valitsus suhtub suhteliselt rahulikult sellesse jõhkrasse hindadekergitamisse, kuna lõpuks hakkab ju see riigieelarvele sotsiaaltoetuste kaudu mõjuma, kui inimesed enam ei jõua toidu ja eluaseme eest maksta,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles