Põllumehed loodavad talvel kartuli hinna tõusu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kesk-Eestis jäi tänavune kartulisaak põuase suve tõttu loodetust kesisemaks, põllumehed loodavad aga tulu teenida talvel ja kevadepoole tõusvast hinnast.

Need Järvamaa kartulikasvatajad, keda «Aktuaalne kaamera» nädalavahetusel külastas, saagi üle ei kurda, kuid samas ei kiida ka – kui heaks peetakse 40-50 tonni saaki hektarilt, siis tänavu saadakse kätte vaevalt 35-40 tonni, vahendas ERR Uudised.

«Terves Euroopas on saagid väiksemad selle põua tõttu, eriti veel Venemaal, Euroopas on kartuli hinnad võrreldes möödunud aasta sama ajaga ikka tunduvalt kõrgemad. Ehk tõusevad meilgi talvel,» loodab 70 hektariga Järvamaa suurim kartulikasvataja Aivo Rebane.

Seega on suurtootjal mõistlik osa saagist hoida üle talve ja müüa kartulit siis, kui turuhind on kõrgem, kolm krooni kilost on ka suurtootja jaoks viimane piir, millest odavamalt kartulit kasvatada ei tasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles