Vettinud saabaste üle kurtnud ostja sai õiguse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevad-sügissaabaste puhul eeldatakse, et need peavad ka Eesti kliimas vastu.
Kevad-sügissaabaste puhul eeldatakse, et need peavad ka Eesti kliimas vastu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Vaidlus, kas Baggyse kevad-sügissaapad peavad niiskust pidama või mitte, lõppes ostja võiduga.

Selle aasta jaanuaris ostetud Baggyse saapad vettisid läbi juba esimesel nädalal ja kui see kordus, viis ostja jalavarjud poodi tagasi, kuna talle oli kinnitatud, et jalatsid peavad niiskust, selgub tarbijakaitse kaebuste komisjoni otsusest. Ostja nõudis saabaste parandamist või raha tagastamist. 

Kaks nädalat hiljem teatas pood ostjale, et saabastel pole puudusi ning probleemi põhjuseks on nende valesti kandmine.  Poe poolt tellitud ekspertiis kinnitas, et jalatsitel pole defekte, ka ei olevat need niiskuskindlad, kuna neil on läbiõmmeldud randiga õhukesed tallad.

Ostja sõnul valis ta antud mudeli just seetõttu, et tegu müüja väitel peavad need niiskust.

Komisjon leidis, et kaupleja on kohustatud andma tarbijale enne kauba omandamist üksikasjalikku teavet kauba omaduste ja kasutamistingimuste kohta. Saabaste ostmisel  ei teavitanud tarbijat saabaste omadusest kergesti märguda. Samuti ei selgitanud kaupleja tarbijale, et saapaid tohib kanda ainult kuiva ilmaga.

Tegemist on sügistalviseks hooajaks toodetud saabastega. Seega oli tarbija õigustatud eeldama, et saapad vastavad sellise hooaja ilmastikutingimustele, sh vihm ja märjad tänavad-teed.

Komisjon otsustas, et kauplejal tuleb tagastada tarbijale saabaste eest saadud 52.50 eurot, ostja aga peab andma jalatsid poele tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles