Selveri uutmoodi valgus tekitas segadust

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuviljalett. Foto on illustratiivne.
Puuviljalett. Foto on illustratiivne. Foto: TOOMAS HUIK/PM

Selverit külastanud inimene märkas puuviljaosakonnas harjumatut valgust, mille tõttu oli raske aru saada, kas puuviljad on küpsed või mitte. 

«Käisin Sõbra Selveris ja ei saanud aru, kas melon on küps või mitte,» ütles lugeja, kes märkas toidupoe puuviljaosakonnas harjumatut valgust. Lugeja rääkis, et oli sellest valgusest kuulnud ka tuttavalt, kes oli märganud seda Läti toidupoe puuviljaosakonnas. «Mis valgus see selline on ja miks seda kasutatakse just puuviljaosakonnas?» uuris lugeja.

Selveri kommunikatsioonijuhi Erkki Erilaiu hinnangul on parim lamp selline, mis on valgustamisel võimalikult sarnane looduslikule valgusallikale. Ta lisas, et ehkki valgusteid ja lampe pidevalt arendatakse, ei suuda päikesevalgust siiani asendada ükski tehnoloogia. 

«Tõepoolest läheb üha rohkem suuri jaekette kõikjal maailmas üle LED-lampidele ja nagu rahvusvahelised poeketid on meedias kinnitanud, on kaupluste energiakulu vähenenud ning kliendid peavad näiteks just puuviljavalikut värvikamaks ja isuäratavamaks,» ütles Erilaid.

Tema sõnul on siiani Selveri siseruumide kontseptsioonis kasutatud mahedat, sooja valgust. «Samas proovime ka uusi lahendusi ja nii kasutamegi Sõbra Selveris LED-lampe,» selgitas Erilaid ning lisas, et dioodvalgustitel on pikem eluiga ja nad on energiasäästlikumad.

Erilaid ütles, et LED-lambid tekitavad valgust väga kitsas spektrialas ega tooda seetõttu peaaegu üldse soojust. «Nii saab säästa keskkonda ning säilitada paremini ka puuvilju,» tõdes kommunikatsioonijuht. Tema sõnul on kliendid siiani uuendusega rahule jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles