Lugeja küsib: miks pank teiste kulul elamist kiidab?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõrast külmkapist süües on lihtne raha säästa.
Võõrast külmkapist süües on lihtne raha säästa. Foto: SCANPIX

«Sattusin vaatama «Teismelise rahabossi» saadet ja olen pisut hämmingus, sugugi mitte noore inimese, vaid panganõustaja käitumise pärast,» kirjutab televaataja.

«Üks asi on see, et noor kulutab raha vaid enda peale, aga on hoopis arusaamatu, miks  teda kiidetakse tubli majandamise eest, kui ta põhiline säästunipp oli lasta vanaemal kuu aega peret toita. Vaevalt, et vanaemalegi toiduaineid niisama jagatakse. Temagi peab nende eest maksma.

Praegu jääb sellest saatest mulje, et ise polegi vaja raha lugeda, piisab vaid, kui leiad võõra külmkapi, mida tühjaks süüa. Pärast saad veel finantsnõustaja käest kiita, et oskasid hästi majandada.

On minugi tutvusringkonnas hulk noori mehi, kes küll käivad tööl, kuid elavad rahumeeli ema külmakapi varal, ise sinna midagi sisse ostmata, kusjuures nii mõnigi kord on ema palk väiksem. Ma saan aru, et selline käitumine on Swedbanki poolt igati kiitmist väärt,» kirjutab lugeja.

Vastab Swedbanki pressiesindaja Mart Siilivask.

Swedbank seisab inimeste finantskirjaoskuse eest. Soovime juhtida tähelepanu vajadusele rahaasju üldse planeerida. Selleks on meil internetipangas näiteks Rahaplaneerija kulutuste ja eelarvete jälgimiseks. Siiski näeme, et paljud noored ei pööra planeerimisele tähelepanu. Antud saate puhul nägime head võimalust tõmmata just noorte tähelepanu rahaasjade planeerimisele ja panna neid mõtlema kaasnevatele dilemmadele. Nagu tagasiside põhjal näha, tähelepanu pööramine ka õnnestub. 

Meie roll saates ei ole seada perekonnaliikmete eest eesmärke või kommenteerida nende elustiili valikuid, seda teeb igaüks ise. Nõustaja annab vihjeid ja aitab eelarve koostamise töövahenditega. Pealegi on saate puhul tegu lühiajalise eksperimendi, mitte pikaajalise finantsplaneerimisega. Kui seatud eesmärkidega hakkama saadakse, on see saate vaates hästi tehtud.

Pikemaajalist terviknõustamist pakuvad nõustajad meie kontorites ja nõustamiskeskuses kõigile, kes läbi nõustamiskeskuse soovi avaldavad. Tõsi, ka nendel nõustamisel seab klient oma eesmärgid ja elustiili ise, usaldame oma kliente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles