Rongiühendus Peterburiga katkes

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi rongi nii pea Balti jaamas ei näe.
Peterburi rongi nii pea Balti jaamas ei näe. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kuigi Go Raili kodulehel oli veel täna hommikul üleval info Peterburi liini kohta, siis seda rongiliini enam käigus ei ole.

Tallinna-Peterburi rong tegi viimase sõidu 11. mail, teatab Go Rail oma kodulehel. «Olime sunnitud liini ajutiselt peatama, kuna majanduspoliitiline olukord ei võimalda opereerimist jätkata,» teatab ettevõte. Firma loodab, et neil avaneb võimalus seda liini tulevikus taas teenindada. Tallinna-Moskva liin on esialgu veel käigus.

ASi GoRail juhataja Alar Pinsel ütles aprillis, et liinide sulgemise põhjuseks Venemaalt tulevate välisturistide arvu tuntav langus, mille tõttu pole omavahenditest tegutseval eraettevõttel võimalik liine ainuüksi piletitulust üleval pidada. 

«Venemaa ja Euroopa Liidu vahel valitsev keeruline majanduslik-poliitiline olukord on oluliselt mõjutanud Eestit külastavate vene turistide arvu. Lisaks muudab rubla kursi langus venemaalastele reisimise kalliks. Kahtlemata on reisirongiühenduse toimimine Eestile tervikuna kasulik, kuid majanduslikult teenivad liinid juba pikemat aega kahjumit,» sõnas Go Raili juhataja. «Loodame, et Tallinna-Moskva liinil leiab võimaluse reisijatevedu jätkata Eesti Raudtee, kes on selleks soovi avaldanud.»

Postimehele teadaolevalt ei ole Elron huvitatud Moskva ja Peterburi liini teenindamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles