Südameprotseduurid arvuti tagant

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla kardioloogiakeskuse invasiivkardioloogia osakonna arst Priit Kampus juhib kateeterablatsiooni protseduuri arvuti tagant. Patsient asub kõrvalruumis klaasseina taga.
Põhja-Eesti regionaalhaigla kardioloogiakeskuse invasiivkardioloogia osakonna arst Priit Kampus juhib kateeterablatsiooni protseduuri arvuti tagant. Patsient asub kõrvalruumis klaasseina taga. Foto: Albert Truuväärt

Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH) elektrofüsioloogia laboris on 2014. aastast kasutusel ainulaadne robot-magnetnavigatsioonisüsteem Stereotaxis, mis võimaldab senisest täpsemalt ja ohutumalt ravida südame rütmihäireid.

Kui rütmihäirete ablatsioonravi, mille käigus kõrvetatakse südames haiglaslikke rütmihäireid põhjustav kolle kateetrite ehk peenikeste torude abil ära, on tablettravi ebaõnnestumise korral tehtud aastakümneid, siis uusim ja ainult PERHis kasutusel olev tehnoloogia võimaldab kateetrit arvuti abil juhtida ning kasutada seejuures tunduvalt vähem röntgenkiirgust.

Kaks regionaalhaigla arsti, Priit Kampus ja Kaido Hanni, on läbinud aastatepikkuse väljaõppe välismaa tippkeskustes, et eestlastele kõige tänapäevasemad ravivõimalused kättesaadavaks teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles