Katse: kas poodi minnes on mõtet tühi karp kaasa võtta?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestis on üksjagu neid inimesi, kes ei raatsi poest kord koju toodud ja pärast tühjaks söömist  täiesti terveid plastkarpe minema visata. Olgu nendeks siis keskkonnateadlikud noored või kokkuhoidlikud vanainimesed. Postimehe tarbijatoimetus käis kolmes Tallinna suures poes uurimas, kas müüjad on nõus kodust kaasa võetud karbi sisse uut kaupa panema või on poed selle ära keelanud.

Tühjad karbid kotis läksime prooviostu tegema Lasnamäe kolme supermarketisse. Vaid üks müüja elavnes märgatavalt, nähes kodust kaasa võetud karpi. «Mul on ka selline, ma võtan kodust sellega süüa kaasa,» tunnistas ta Ikeast pärit karpi salatit pannes. Naise sõnul pole seni ükski ostja talle kodust kaasa võetud tühja karpi pakkunud.

Ootamatult tekkis segadus aga ühes supermarketi kassas, kui kassapidaja skaneeris esmalt sisse jäätisekarbil olnud triipkoodi, mitte selle kõrval olnud aurutatud köögiviljade oma. Kassapidaja märkas eksitust ise ja mõne minutiga oli probleem lahendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles