Sularahaautomaatide streik halvas suurlinna

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularaha tuleb nö seina seest vaid siis, kui seda on sinna pandud.
Sularaha tuleb nö seina seest vaid siis, kui seda on sinna pandud. Foto: SCANPIX

Berliinis hakkab sularaha otsa saama, sest streigi tõttu rahaautomaadid ei tööta ja seda riigis, kus sularaha eelistatakse siiani kaardimaksetele.

Juba kolmandat nädalata kestva sularahanappuse põhjuseks on automaate täitvate inimeste töövaidlus, kirjutab Deutsche Welle. Töötajad keelduvad automaate rahaga varustamast, kuna tööandja Prosegur ei ole nõus nende palka tõstma. Nõutakse tunnitasu suurendamist ühe euro võrra. Samuti soovivad streikijad paremat kindlustust, sest viimastel aastatel on olnud mitmeid rünnakuid automaatidele, kusjuures mõni kord on kasutatud ka lõhkeainet.

Sularahakriis tekitab probleeme nii turistidele kui kohalikele elanikele. Suurlinnas tasutakse 80 protsendil tehingute puhul sularahas. Paljudes poodides ja restoranides puudub kaardimakse võimalus.

See ei ole ainus streik, mis teeb inimeste elu Saksamaal ebamugavaks. Märtsis streikisid Lufthansa piloodid, sellele järgnes rongijuhtide ja lasteaednike streik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles