Kui palju küsida palka?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui palju palka oleks mõsitlik küsida?
Kui palju palka oleks mõsitlik küsida? Foto: SCANPIX

Iga töövestlus jõuab kord palgaküsimuseni, millest töötasu nõudmisel juhinduda, rääkisid ETV hommikuprogrammis «Terevisioon» turvafirma G4S personalidirektor Eela Velström ja sotsiaalministeeriumi tööala asekantsler Egle Käärats.

Velström ütles, et palgast rääkimine ei peaks tekitama piinlikkust, sest see on tööintervjuu rutiinne osa ja küsimus, mis palka te ootate, tuleb igal juhul.

Käärats soovitas palganumbri nimetamisel juhinduda näiteks statistikaameti andmetest, kuid arvestada samas ka seda, milline on kogemustepagas ja kui suures osas ollakse nõus tegema muudatusi oma igapäevaelus.

Väärt infot konkreetse valdkonna palkadest võib saada veel töötukassa vahendatavate tööpakkumiste nimekirjast ja teistest töövahendusportaalidest ning loomulikult ei jookse mööda külgi maha sõpradelt-tuttavatelt pärimine.

Norme pole Kääratsi sõnul palga osas rohkem kui valitsuse, tööandjate ja ametiühingute kokkulepitud alammäär, mis on sel aastal 4350 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles