Poe ostukorvi reform tekitas nõutust

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uudne ostukorv kaubamaja toidumaailmas.
Uudne ostukorv kaubamaja toidumaailmas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna kaubamaja toidumaailmas hakkasid tööle iseteeninduskassad ja seetõttu soetas pood ka spetsiaalsed Eestis ainulaadsed alused, mis  tekitavad ostjates nõutust.

Harjumuspäraseid korvivirnu Tallinna kaubamaja toidumaailma sissepääsu ees enam ei näe, selle asemel on hoopis mustad alused, mis meenutavad pigem abiraame. Postimehe külaskäigu ajal nõutul pilgul abiraami uurinud vanem härrasmees tõdes pärast pikka uurimist, et ilmselt käib siia midagi peale, aga mis ja kuidas jäi talle selgusetuks. Ta ei olnud ainus, kellele aluste funktsioon selgusetuks  jäi.

Nõutud ostjatele appi tõtanud müüja selgitas, et tegemist on ostukorvi alusega, kuhu saab panna nii iseteeninduskassa  jaoks vajaliku puldi, aga ka ostukorvi, et seda poleks vaja käe otsas tassida. Eriti suured ostlejad saavad aga alusele panna kaks ostukorvi. Kui korvialused on sissepääsu ees, siis ostukorvid leiab alles müügisaali sisenedes.

Tavalise ostukorvi saab panna spetsiaalsele alusele.
Tavalise ostukorvi saab panna spetsiaalsele alusele. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«Liikuvate korvialuste süsteem on Eestis tõepoolest veel väga uus, ning see nõuab esialgu harjumist,» rääkis Kaubamaja tegevdirektor Erkki Laugus. Ta lisas, et kes esimese korra on liikuva korvialuse ära proovinud, see ei kõhkle enam järgmistel kordadel seda uuesti kasutamast. Uutel alustel on ka eraldi nagi käekoti riputamiseks.

 Kui seni oli Tallinna kaubamaja toidumaailm tuntud kui pood, kus toidukorviga oli kohutavalt kitsas liikuda, siis nüüd peaks ka see mure olema murtud. Nimelt vahetas pood senised ostukärud välja.

«Uued kärud ja ostukorvid võtsime kasutusele koos iseteeninduskassadega, sest pulti on ostukorviga lahtiselt käes väga ebamugav hoida,» rääkis Laugus

Ta kinnitas, et uued ostukärud ei ole vanadest väiksemad, vaid teise kujuga. Ka on need kerged, lihtsasti juhitavad ning pöörlevad kohapeal 360 kraadi. Samasugused korvid tulevad ka Tartu Kaubamajja.

Uudse korvialusega on tõesti mugav sisseoste teha.
Uudse korvialusega on tõesti mugav sisseoste teha. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles