Loomakaitsjad hurjutavad väikevalda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass
Kass Foto: SCANPIX

Eesti loomakaitse selts ei ole rahul Lääne-Saare vallavalitsuse tegevusega hulkuvate ja omanikuta kasside probleemi lahendamisel.

Loomakaitse seltsile teatati Lääne-Saare vallas Vaivere külas Otsa talu juures hulkuvatest kassidest, kellest üks on emane ja neli poega, kes on sinna jäetud endise omaniku poolt, vahendab Saarte Hääl.

Kuigi hulkuvatest loomadest on Lääne-Saare vallavalitsusele ka üks kohalik elanik teada andnud, ei ole loomi varjupaika toimetatud, ja samal ajal on hüljatud kassid Vaivere külas juba kärntõppe haigestunud.

Vallavanem Andres Tinno vastusest seltsile aga selgub, et kui inimene on peremeheta kasse juba üle aasta toitnud, näitab see tema tahet ja hoolitsemist ning käitumist kasside omanikuna.

Eesti loomakaitse seltsi hinnangul näitab olukord, kus inimene on pidanud juba üle aasta võõraid kasse toitma, et kohalik omavalitsus ei ole hulkuvate loomadega tegelemisel seadusest tulenevate ülesannete kõrgusel.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles