Krabipulgad – kas kalasodi või kvaliteetne toit?

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Pikkoraineni armastus krabipulkade vastu väjendub ka tema loomingus.
Alar Pikkoraineni armastus krabipulkade vastu väjendub ka tema loomingus. Foto: Alar Pikkorainen

Krabipulkadega seoses on levinud mitmeid arvamusi, näiteks, et need on ebatervislikud ja mingist sodist kokku keedetud. Tootjad ja surimitundjad lükkavad need arusaamad ümber.

«Ilmselt on see mingi kalasodi, mida keedetakse ilmselt niikaua, kuni sellest mingi plöga tekib. Minu lemmikud on igatahes Kriskali lumekrabi omad,» ütles «Kosmosemuttide» autor ja krabipulkade fänn Alar Pikkorainen.

Vici müügidirektori Imre Marjapuu sõnul on see aga üks paljudest väärarusaamadest, mis makra- ja krabipulkade kohta käivad. «Krabipulgad tulid Eestis müügile üheksakümnendate alguses. Kuna toona oli krabipulkades väga madal kala (surimi) sisaldus, siis tekkis kiiresti erinevaid müüte, mida see toode tegelikult sisaldada võiks,» ütles Marjapuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles