Lugejad: Uber on parem kui enamik «Grigoride taksosid»

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi logo.
Uberi logo. Foto: SCANPIX

Postimehe üleskutsele vastanud lugejad on üldjoontes siiani Uberi teenustega suhteliselt rahul, kuigi mõned suhtuvad teenusesse suhteliselt skeptiliselt.

Eelmisel nädalal käivitus Tallinnas tehnoloogiafirma Uber pilootprogramm uberPOP, mis võimaldab kliendil sarnaselt Taxifyga endale auto ukse ette tellida. «Väga rahul olen sellega. Hea ja odav, auto puhas ja uuem kui enamik Grigoride «taksod»,» kirjutas üks lugeja. Ta pidas Uberi plussiks veel võimalust anda juhile hinnang ning maksta mobiilselt. Alates aprillikuust on ka Taxify's võimalik kasutada mobiilimakset.

«Tellisin oma esimese Uberi sõidu kesklinnas, Hobujaama peatuses. Auto tuli järgi kahe minutiga. Sõitsin marsruudil Kesklinn - Kalaturg - Tõnismäe - Nõmme. Kogu ring läks maksma 10,30 eurot,» kirjutas Uberi kasutaja Lauri.

Tema sõnul oli autojuht väga sõbralik ning koos võrreldi sõidu ajal ka rakenduse tegevust. «Ütlesin talle, et minu jaoks on tegu Uberi kasutamise esmakogemusega, temale olin mina tolle (esimese) päeva kolmas reisija,» kirjutas Lauri, kelle sõnul oli ka auto igati puhas ja korras ning maksmine väga mugav.

Paljud lugejad on selle teenusega kokku puutunud juba teistes riikides ning on rõõmsad, et Uber ka Eestisse otsustas laieneda. «Olen Uberit kasutanud nii Londonis, kui LA’s – parim, mugavaim ja kõige loogilisem teenus üldse! Uskumatu, et nad nüüd ka siin riigis tegutsevad,» väljendas üks lugeja oma rõõmu. Ka teine lugeja lisas, et on kasutanud Uberit USAs ja Austraalias ning on teenusega väga rahule jäänud.

Ühe lugeja sõnul on Uber parim, mida taksonduses tänapäeval on võimalik välja mõelda. «Vähemalt Hollandis korduvalt kasutanud ja eriti meeldib, et oletatava hinna saad teada enne sõidu algust ja pärast saad meilile kviitungi ning kaardi marsruudiga, mida mööda auto sõitis,» kirjutas ta.

Samas väljendasid mitmed lugejad ka teenuse suhtes oma skepsist. «Ei ole rahul, ei kasuta ja ei hakka ka kasutama. Oma autoga tuleb odavam sõita,» kirjutas üks lugeja.

«Vaesed teenuseosutajad on Uberi lubadustest pimestatud, aga küll nad varsti nägijaks saavad, kui maksuamet ja politsei hakkavad trahvima. Vingerdada pole kuhugi, alates esimesest meetrist on kõik kenasti fikseeritud. Jõudu, uberlased!» kirjutas lugeja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles