Suitsuandur päästis kaks elu

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötav suitsuandur võib osutuda elupäästjaks.
Töötav suitsuandur võib osutuda elupäästjaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna öösel päästis töötav suitsuandur kahe noormehe elu, kes oleks vastasel korral vingumürgitusse surnud. 

18. mai öösel sai Märjamaa päästekomando teate, et Märjamaal Paemurru tänaval oli kortermaja teise korruse korterist kuulda suitsuanduri piiksumist. Helistajaks oli alumise korteri elanik, kes tundis ka trepikojas suitsu lõhna.

Päästemeeskonna kohale jõudes selgus, et suitsuandur töötas lukustatud uksega korteris. Trepikojas oli tunda kõrbemise ja põlemise lõhna. Köögiakna kaudu sisenenud päästjad leidsid pliidil kõrbema läinud toidu ning elutuppa jõudes põrandalt lamamas noorema meesterahva, kes koheselt välja toimetati ning kiirabile üle anti. Päästjad liikusid korteri magamistuppa, kus leiti teinegi abivajaja. Päästjad äratasid nooremapoolse mehe üles ning aitasid välja värske õhu kätte.

Kõik mehed näitasid ennast professionaalsete päästjatena ja tegutsesid väga hea meeskonnana. Tänu kiirele otsustamisele, läbimõeldud ja süsteemsele tegutsemisele, päästeti kaks inimelu. Õnneliku õnnetuse juures on positiivne märkida, et korteris oli olemas töökorras suitsuandur, mis hädaolukorrast teavitas. Ilma suitsuandurita oleks noormehed vingumürgituse tagajärjel hukkunud. Peale suitsuanduri aitas nende kahe mehe elu päästa tähelepanelik naaber, kes õigeaegselt hädaabi kõne tegi ning abi kutsus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles