Lugeja küsib: kas avalikult urineerivale mehele võib kutsuda politsei?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline vaatepilt ei ole Eestis haruldane.
Selline vaatepilt ei ole Eestis haruldane. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

«Sõidan tihti linna lähedal maanteedel ja paar korda nädalas ikka märkan kaarega urineerivaid mehi maantee ääres, kes ei suvatse oma häda tegemiseks mõne puu või põõsa taha minna. Mul vahest naine ja lapsed kaasas ja jube piinlik on, kui terve pere peab vaatama suguelundit, kust pritsib uriini. Kusjuures paljud ei pööra isegi ennast teiste pilkude eest ära, vaid justkui meelega demonstreerivad oma «oskusi». Kuidas peaksin käituma, kui märkan taas sellist urineerivat liputajat? Kas politseisse teatamine aitab? On avalik urineerimine üldse karistatav?» küsib autojuht.

Vastab Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich.

Mis puudutab maantee ääres häda tegemist siis, kui seda tehakse selliselt, et see häirib teisi möödasõitjaid, võib seda käsitleda väärteona ja rikkumisele tähelepanu juhtida väärteomenetluse algatamisega paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rikkumist.

Ma ei ole kindel, et see antud olukorras politsei ressurssi arvestades kõige mõistlikum lahendus on.  Eks see ole ka eetiline küsimus - inimene võiks ju teha paar sammu ning leida mõne varjulisema paiga. Eeldatavasti suurem osa metsapeatuse vajajaid seda ka siiski teevad.

Kõige lihtsam soovitus oleks võib-olla pilk ära pöörata ja mitte ennast häirida lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles