Pakri saartele saab sel suvel ka piletiga reisida

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Tatar / Postimees / Scanpix

Esimest korda on sel suvel võimalik huvilistel külastada Pakri saari ka piletiga – neli korda suve jooksul on niiviisi võimalik reisida Kurkse sadamast Väike-Pakrile.

Võimaldamaks saari külastada ka inimestel, kes soovivad tulla väiksema seltskonnaga või üksi, toimuvad sel suvel piletiga reisid Kurksest Väike-Pakrile ja tagasi neljal laupäeval: 30. mail, 20. juunil, 25. juulil ja 29. augustil, teatab Pakri Saarte Arenduse Sihtasutus.

Kiirpaat Arabella väljub Kurkse sadamast kell 10 ja tagasireis toimub Väike-Pakrilt kell 17.30. Sõit kestab umbes 15 minutit. Pileti hind on 24 eurot ja pileteid müüakse eelregistreerimisega. Reisile saab kirja panna kas läbi veebilehe või meilitsi info@pakrisaared.ee.

Pakri saared on Paldiski linna haldusalas asuvad saared, mis olid Nõukogude ajal 50 aastat sõjaväe hallata, varem asustasid saari rannarootslased.

Tänapäeval pakuvad Pakri saared võimalust veeta aega paarkümmend aastat pea puutumatuna seisnud looduses, seal leidub huvitavaid ja haruldasi taimekooslusi ning elab kaitsealuseid linde. Osa saartest kuulub Pakri maastikukaitseala alla. Saartel puudub regulaarne laevaühendus mandriga.

Pakri Saarte Arenduse SA on asutatud Paldiski linna ja ettevõtjate koostöös Pakri saarte arendamise juhtimiseks, haldamiseks ja koostöö koordineerimiseks. Siiani on reisid saartele toimunud vaid ettetellimisel ning tellijad on pidanud ise grupi moodustama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles