Tallinna suuravarii läheb kindlustusele kümneid tuhandeid maksma

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
16. mail 2015 sai Tallinna kesklinnas Tartu maanteel raskes avariis viga 13 inimest, neist neli raskelt.
16. mail 2015 sai Tallinna kesklinnas Tartu maanteel raskes avariis viga 13 inimest, neist neli raskelt. Foto: Eva Kübar

Laupäeval, 16. mail Tallinnas Tartu maantee ja Kreutzwaldi tänava nurgal toimunud suuravarii kahjud hüvitab PZU Kindlustus, mis ootab kahjunõudeid ka viga saanud jalakäijatelt.

«Mõlemal õnnetuses osalenud sõidukil oli PZU väljastatud kohustuslik liikluskindlustus, kuigi BMW-l kehtis see vaid 10. aprillini 2015 ning õnnetuse hetkel sõidukil kehtivat poliisi ei olnud,» teatas  PZU Kindlustuse kahjukäsitluse ja klienditeeninduse osakonna juhataja Eero Link.

Ta lisas, et antud juhul peab kahju hüvitama viimase poliisi väljastanud selts.

Lingi sõnul kuuluvad hüvitamisele nii isiku- kui ka varakahjud ning liikluskindlustuse seadusest lähtuvalt saavad hüvitist ka õnnetusse sattunud jalakäijad. «Kutsume üles kõiki õnnetusse sattunud isikuid kahjunõuetest PZU-le teada andma telefonil 1526  - mõned neist on seda juba teinud.»

PZU Kindlustus keskendub praegu kahjunõuete kogumisele, et paralleelselt õnnetuse asjaolude väljaselgitamisega hakata esimesel võimalusel maksma kindlustushüvitisi. PZU Kindlustus on hetkel eraldanud hüvitisteks 75 000 eurot, kuid täpne maht selgub kahjukäsitluse käigus.

Praegu toimub kriminaalmenetlus juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks ning selle tulemuste põhjal saab öelda, kas juhtum on regressitav ehk tekib tagasinõude võimalus süüdlaselt. Põhja ringkonnaprokuratuuri eilse avalduse põhjal on kõik senikogutud tõendid kinnitanud, et punase tulega sõitis ristmikule välja BMW juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles