Indias toodetakse üliodavat automudelit

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renault-Nissani liidu tegevjuht Carlos Ghosn esitles täna Renaulti uut mudelit.
Renault-Nissani liidu tegevjuht Carlos Ghosn esitles täna Renaulti uut mudelit. Foto: Reuters / Scanpix

Renault tõstis täna loori oma uhiuuelt automudelit Kwid, mille maksumus saab olema 4000 euro ringis. 

Ultra-odavat väikest sõiduautot toodetakse Indias ja selle valmistamisel on eeskujuks võetud Renault' linnaauto Twingo, kirjutab Le Monde

Kwid on 3,68 meetri pikkune ja hakkab Indias maksma 4200-5500 eurot. See on kaks korda odavam kui Renaulti esimene nn low-cost mudel Dacia Logan, mis lasti müüki kümme aastat tagasi. Autot turustatakse edasialgu Indias ja Brasiilias ning Euroopasse jõuab see hiljem.

Kuigi Dacia Loganil ei läinud turul hästi, arvab tootja, et nüüdseks on olukord muutunud ja tänu kasvavale keskklassile on ka odavamate autode järele suurem nõudlus. Prantsusmaal on viimasel ajal hinnas just sellised autod, mida on võimalik soetada peredel, kelle ostujõud on tagasihoidlik ning kelle jaoks on auto tarbekaup nagu iga teinegi. 

Kwidi tootmiskulud on viidud madalaks tänu tööjõu vähendamisele ja sellistele autoosadele, mida on võimalik kasutada ka  teiste mudelite tootmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles