Saksa rongijuhid alustasid lõputa streiki

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa reisijad mai alguses rongijuhtide streigi ajal Hamburgi rongijaamas rongi ootamas.
Saksa reisijad mai alguses rongijuhtide streigi ajal Hamburgi rongijaamas rongi ootamas. Foto: REUTERS/Fabian Bimmer

Saksa rongijuhid alustasid täna taas streiki, mille lõppkuupäeva ei ole veel kokku lepitud ning mis tõotab venida pikemaks kui kõik eelnevad streigid. 

Rongijuhtide ametiühing GDL ütles, et streigi lõppu ei ole kindlaks määratud, kuid sellest teavitatakse 48 tundi ette. Kaubaveo rongijuhid alustasid streigiga eile pärastlõunal, vahendab The Local.

Streik on alates 2014. aasta septembrist juba üheksas ja selle põhjuseks on töötajate palgad, töötunnid ning GDL-i ja logistikaettevõtte Deutsche Bahni vaheline vastasseis.  

GDL-i ja Deutsche Bahni vaidluses on kesksel kohal ametiühingu nõudmine, et nad saaks pidada läbirääkimisi mitte ainult rongijuhtide, vaid ka teiste raudteetöötajate eest, keda traditsiooniliselt on esindanud teine ametiühing.

Seekordne streik vihastab ilmselt paljusid sakslaseid, kes soovivad Nelipühade ajaks puhkustele sõita. Kiirteed jäävad suure tõenäosusega ummikute alla ja bussifirmad on samuti üle koormatud.

Kaks kolmandikku kaugsõidurongide väljumistest tühistatakse ja olenevalt maakonnast ka 40-85 protsenti kohalike rongide väljumisi. 

GDL-i juht Claus Weselsky ütles, et kui kaks osapoolt kokkuleppele ei jõua, siis võib seekordne streik kesta kauem kui viimane, mai alguses kestnud seitsmepäevane streik. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles