Saarlased juurutavad oma kvaliteedimärgist

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa Ehtsa Toote kampaania 2013. aasta lõpus
Saaremaa Ehtsa Toote kampaania 2013. aasta lõpus Foto: Saaremaa koostöökogu

Möödunud neljapäeval said 11 Saare maakonna ettevõtjat oma toodetele või teenustele Saaremaa Ehtsa Toote märgi sertifikaadi, nüüd kannavad Saaremaa kvaliteedimärgist kokku 42 ettevõtjat.

«Sel aastal tutvustasime Saaremaa Ehtsa Toote märki maamessil – pea kõik, kelle juurde astusime, tundsid ja teadsid juba märgist Saaremaa Ehtne Toode,» sõnas Saarte koostöökogu nõustaja Sulvi Munk, vahendab Saarte Hääl.

Märgise kasutajad on seni olnud enamasti toidutootjad ja senine ühistegevus on olnud tulemuslik – märgis on omaks võetud ja seda kasutavad nii suur- kui ka väiketootjad, tehtud on tootjate ühisturundust kaubanduses ja teles.

Munk märkis, et kui lisaks tootjatele kasutavad märki ka teenusepakkujad, jätab see saare külastajale sooja mälestuse kohast, kus toimetavad erinevad toidutootjad ning kus väärtustatakse kohalikku tootjat ja toitu ja tehakse selle nimel koostööd.

Märgise kasu hindavad Saaremaa ettevõtjad erinevalt – suurtootja jaoks on oluline eelkõige ühine tarbijakampaania, väiketootjate jaoks on tootemärgi oluline roll piirkonnapõhisus ja võimalus oma tooteid teiste väiketootjate toodangu hulgast esile tõsta.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles