Tõrked kaardimaksetes loodetakse lõplikult kõrvaldada homseks

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimakse terminal.
Kaardimakse terminal. Foto: Sille Annuk / Postimees

Terminale haldava ettevõtte Nets Estonia kinnitusel loodetakse kaardimaksetega seotud probleemid lõplikult kõrvaldada eeloleval ööl toimuvate hooldustööde käigus.

Kuna kaarditerminalid töötasid eile ja täna nii-öelda vahelduva eduga, esines ka olukordi, kus maksja pangaarvel summa blokeeriti, kuid makset ei toimunud, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

«Eile õhtul kuni päris öötundideni ja täna hommikul uuesti tühistasime neid broneeringuid, kus kaardimakse tegelikult ei toimunud,» rääkis SEB jaepanganduse ja tehnoloogia valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit, kelle sõnul ei pea aga kliendid nende poole pöörduma, vaid pank ise tühistab neid, et raha klientide kontodelt maha ei läheks.

Igaks juhuks soovitab Vaikmäe-Koit inimestel, kel kaardimakse läbi ei läinud, oma konto üle vaadata ja vajadusel panga poole pöörduda.

Kahjunõude esitamist süsteemihalduri vastu esialgu arutatud ei ole.

Eile ja täna esinesid Eestis kaardimaksesüsteemi häired, mille põhjuseks olid Nets Estonia juhataja Raivo Tinni sõnul probleemid andmebaasiga (loe lähemalt siit).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles