Probleemid kaardimaksetega on lahendatud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimase paari päeva probleemid kaardimaksetega pani inimesi sularaha varuma.
Viimase paari päeva probleemid kaardimaksetega pani inimesi sularaha varuma. Foto: Priit Simson / Postimees

Viimasel kahel päeval esinenud probleemid kaardimaksesüsteemide töös peaksid täna hommikuse seisuga olema lõplikult lahendatud.

«Mina näen, et kõik on väga heas korras,» sõnas Eesti kaardimaksesüsteeme haldava Nets Estonia juhataja Raivo Tinn kella 8.40 ajal Postimehele. Täna öösel tehti kaardimaksesüsteemide andmebaasi korrastustöid, mis Nets Estonia juhi sõnul on aidanud süsteemi taas töökorda seada.

Teisipäeva esimeses pooles olid süsteemirikke tõttu halvatud paljud kaardimaksesüsteemid üle Eesti. Probleemid lahendati keskpäevaks, kuid need jätkusid kolmapäeva hommikupoolikul, tekitades palju segadust nii tavainimestes kui jaemüügikettides. Reisirongide igapäevatööd see väga ei mõjutanud.

Süsteemihäired mõjutasid ennekõike kaartide ristkasutust, näiteks Swedbanki kaardiga pangale kuuluvates terminalides maksmine ja sularahautomaatidest raha välja võtmine toimis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles