Autoteenindused ümardasid hinnad ülespoole

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amserv Auto.
Amserv Auto. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Vähemalt kaks autoteenindust on ümardanud hinnad ülespoole, nii et eurodes ilusasti täissumma välja tuleks, tarbijakaitse hinnangul pole selline teguviis keelatud, kuid seda ei saa ka heaks kiita.


Kui Amservis tõusis alles juulis autohoolduse tunni hind 525 kroonilt 535 peale, siis nüüd on hinnaks 548 krooni, mis teeb täpselt 35 eurot. Ettevõtte hinnakirjast leiab veel teisigi harjumatuid hindu, nagu näiteks 391, 156 ja 939 krooni, mis kõik annavad eurodes ilusa ümmarguse summa.

Firma hooldenõunik Uno Maltsaar põhjendas hinnatõusu teiste ettevõtetega ühinemisega, mistõttu tuli neis olnud erinevad hinnad ühtlustada. «Meil tõusis vähe, aga teistel langes,» lausus ta.

Ka Viking Motorsis tuleb autohoolduse eest välja käia 548 krooni tunnis. Juulis oli hind veel 540 krooni, seega leidis ka siin väike tõus aset. Autoteeninduse meister Margo Otto vastas küsimusele, kas hindu korrigeeriti euro ootuses: «Täiesti võimalik, et sellega seoses.»

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski ütles, et turumajanduses ei saa hindade tõstmist ettevõtjale keelata. Eurosid silmas pidades on paljud firmad oma hindu tema sõnul juba korrigeerinud, paljud kahjuks ka ülespoole.

«Eks tarbija oma käitumisega saab ise võtta seisukoha ühe või teise firma suhtes, nagu juhtus näiteks omal ajal Rimiga,» ütles Turetski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles