Uber: Eesti on tuntud oma innovaatilisuse poolest

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi mobiilirakendus
Uberi mobiilirakendus Foto: SCANPIX

Eelmise nädala reedel Tallinnas sõidujagamise pilootprogrammiga alustanud Uber, mille tegevust nimetas Eesti taksojuhtide liit oma tänases pöördumises ebaseaduslikuks, loodab oma tegevusele saada tuge eestlaste innovatsioonimeelsusest.

«Uber on alustanud Tallinnas sõidujagamise pilootprogrammiga ja teeme ettevalmistusi juhuvedude loa taotlemiseks,» sõnas Uberi esindaja Eestis Alex Lobov.

Ettevõte on asunud otsima koostööd nii riigi kui kohaliku omavalitsuse poliitikakujundajatega. Lobovi sõnul on selle eesmärgiks luua õiguslik raamistik, mis tunnustab digitaalmaailma rakenduspõhiseid teenuseid. «Eesti on tuntud oma innovaatilisuse ja tehnoloogia-kasutuse poolest ning me ootame innukalt edasisist konstruktiivset dialoogi siinsete poliitikakujundajatega,» märkis Uberi esindaja Eestis.

Eesti taksojuhtide liit nimetas oma tänases pöördumises Uberi tegevust Eestis ebaseaduslikuks ning selle aktsepteerimist riigi poolt piraattaksode seadustamiseks. Liidu sõnul eirab Uber oma tegevusega täna kehtivat ühistranspordiseadust, peites oma tegevust pilootprojekti nime taha, samas sisuliselt taksoteenust pakkudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles