CV keskus: sajad võõrsilt tulnud noored otsivad Eestis tööd

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henry Auväärt
Henry Auväärt Foto: Erakogu

CV Keskuse tööportaalis on umbes tuhat alla 26-aastast tööotsijat, kelle emakeeleks ei ole eesti ega vene keel. 67 protsenti neist otsib aktiivselt tööd, rääkis CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt

Enamjaolt kandideeritakse klienditeeninduse, müügi, toitlustuse ja assisteerimise valdkonnas (55 protsenti sihtrühma kandideerimistest). Samas leidub võõrsilt tulnud noori, kes kandideerivad ka infotehnoloogia, tööstuse ja mehaanika ning turunduse valdkonnas.

Uuringust Decoding Global Talent selgus, et pool noortest, kes soovivad Eestisse tööle asuda, ei oska kohalikku riigikeelt. 17 protsendil uuringus osalenud noortest, kes soovisid Eestisse tööle asuda, oli juba inseneriharidus, 11 protsendil majandus-, üheksal protsendil sotsiaalteaduste, kaheksal protsendil infotehnoloogia- ja seitsmel protsendil äriharidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles