Saksamaa piirab üürihindade tõusu

Stinne Loo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksamaal hakkab 1. juunist kehtima seadus, mis paneb piirid üürihindade kiirele kasvule.

Berliin on ainuke liidumaa, kus seadus koheselt jõustub. Teised liidumaad ei ole veel teavitanud, kas ja mis kuupäevast nemad seaduse üle võtavad, kirjutab The Local.

Uue seaduse järgi võivad valitsused määrata alad, kus üürihinnad kõige kiiremini kasvavad ning kinnistada nendele aladele piirid, mis pärsivad iga-aastast hinnatõusu. Näiteks tohivad üürileandjad nendes piirkondades küsida keskmisest üürihinnast üksnes kuni 10 protsenti kõrgemat hinda.

Kõik liiduriigid peale Berliini on avaldanud kõigepealt soovi vaadata, kas ja mil viisil üldse on vajalik seda seadust rakendada. Näiteks Saksi-Anhalti ja Saarimaa liiduriikides ei ole see vajalik, sest statistika järgi seisab seal niigi üks kaheksast korteris üürnikuta.

Eurostati järgi on umbes 47 protsenti Saksa elanikkonnast üürnikud, mis teeb Saksamaast peale Šveitsi ühe kõrgeima üürnike arvuga riigi Euroopas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles