Tallinnas saab talvekartuli kõige odavamalt Keskturult

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulimüük Nõmme turul.
Kartulimüük Nõmme turul. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Võrkudesse pakitud talvekartul maksab Nõmme turul pea kaks korda rohkem kui Tallinna Keskturul, oluliselt kallimad on seal ka teised kodumaised köögiviljad.


Eestis väga populaarse punase kartuli Laura hinnavõrdlus kolmel Tallinna turul näitas, et kõige odavamalt ehk 4.50 kilo eest saab selle kätte Keskturult. Olgu mainitud, et samas hinnas oli seal ka enamik teisi kartulisorte.

Pirita uuel miniturul küsiti sama kartulikilo eest 7 krooni, mis on mõneti mõistetav, sest seal ainult üks võrgukartuli müüja oligi ja hinna määrab konkurents.

Seevastu palju suuremal Nõmme turul peab talvekartuli varuja kergendama nii Laura kui ka enamiku teiste kartulisortide oma rahakotti 8 krooni võrra iga kilo eest.

Õhtulehe kuulutusest leiame samuti ühe Laura pakkuja. Selle taga on osaühing Olde Agro, mis kasvatab Lõuna-Eestis kartulit kokku 40 hektaril ja müüb seda hinnaga 5.50 kilo.

Ettevõtte müügijuht Joel Kruusamäe ütles, et tänavu maksab kartul keskelt läbi krooni rohkem kui eelmisel aastal. Hinna on tema sõnul üles viinud Venemaa , kuhu on praegu võimalik saata kartulit rekkatäite kaupa 20 eurosendi suuruse kilohinnaga. Ka Poolas on sellest kuiva suve tõttu suur puudus.

Laura hindas Kruusamäe hetkel Eesti rahva lemmikuks, sest on hea maitse ja säilivusega ning oma sileda pinna tõttu kerge koorida.

Muud hinnad Tallinna turgudel (kr/kg)
 PiritaKeskturgNõmme
Õun (Kuldrenett)3022-2530-40
Tomat3522-2828-35
Värske kurk3020-2830-35
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles