Üle Eesti koguti 233 kiiksuga turismielamust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilsandile sõit oli üks kiiksuga turismielamustest, mis välja pakuti.
Vilsandile sõit oli üks kiiksuga turismielamustest, mis välja pakuti. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Eesti inimesed saatsid 233 kiiksuga elamust erinevatest piirkondadest, millega võluda Rootsi turiste Eestisse puhkama tulema.

«Ideid tuli kõikidest Eestimaa nurkadest ja suurem osa just väljastpoolt Tallinna,» ütles EASi turismiarenduskeskuse Skandinaavia kampaaniate projektijuht Katrina Sokk. Tema sõnul oli esitatud ideede kvaliteet väga hea ning suur osa neist viiakse ellu.

Elamusi pakkusid välja nii turismiga seotud ettevõtted kui ka inimesed, kes pole turismisektoriga üldse seotud. Näiteks esitati ideid, mis sümboliseerivad eestlaste külalislahkust. «Täiesti tavalised inimesed kutsusid rootslasi enda lemmikpaikadega tutvuma, oma koju sauna või suvistele toimetustele appi,» avas Sokk ideede sisu.

Ta lisas, et kõik pakutud ideed on väga erinevad ning nende hulgast leiab huvitava elamuse pea igale Rootsi turistile. Ta nentis, et paljud pakutud elamused on seotud eestlaste loodusläheduse, iidsete kommete ja tavadega – näiteks saunas ja rabas käimine. «Palju oli selliseid mõtteid, mis kutsuvad linnamürast eemale tagasi looduse juurde, kus saab lihtsalt olla ja nautida,» võttis Sokk kokku.

Saadetud ideede hulgast valib EASi turismiarenduskeskus välja ligi 100 elamust, mida sel suvel ja sügisel rootslasteni viia. Väljavalitud ideede autoritega võetakse ühendust. Igast maakonnast viiakse ellu vähemalt kolm ideed.

Mõned ideed, mis esitati: jalgrattasõit üle kärestikulise Kunda jõe, aerusurfimatk Loode-Eesti rannikul, mõtluse- ja vaikuselaager Hundiallikal, päev möldri õpipoisina, Saaremaalt Vilsandisse traktori kärus heinateos osalemine, muinas- ja ürgaegse toidu valmistamine.

Kiiksuga turismielamusi oli võimalus välja pakkuda alates 11. maist kuni 20. maini. Inimeste poolt esitatud ideid saab lähemalt uurida siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles