Politsei on saanud Uberi asjus kaks väärteoteadet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber laiendab hoogsalt oma tegevust.
Uber laiendab hoogsalt oma tegevust. Foto: Reuters/ScanPix

Politsei on seni saanud Uberi reisijateveo teenuse asjus kaks väärteoteadet, mille alusel käivitatakse ka menetlused.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härsoni sõnul on Uber oma olemuses ühistransporditeenus ning seetõttu peavad ka süsteemiga liitunud juhid järgima ühistranspordiseaduses kehtestatud nõudeid, kirjutab BNS.

«Tasu eest korraldatav sõitjate vedu on keelatud ühenduse tegevusloa tõestatud koopiata või sõidukikaardita. Need dokumendid peavad juhil olema sõidukis kaasas. Ühistranspordiseaduses ettenähtud dokumentideta tasulise sõitjateveo eest karistatakse juhti rahatrahviga kuni 150 trahviühikut,» selgitas Härson.

Tema sõnul on seni politseile laekunud kaks väärteoteadet, mille pinnalt alustatakse väärteomenetlus ühistransporditeenuse osutamisel kohustuslike dokumentide puudumise kohta.

Uber käivitas mai keskel Tallinnas Uberi sõidujagamise pilootprogrammi Uberpop, mille turule tulemisega saab Eestist esimene riik Baltikumis, kus Uber tegevust alustab.  

Uberi  pilootprogramm pakub sõidujagamise teenust läbi  Uberi  rakenduse. Sõidu tellimiseks peavad reisijad rakenduse Apple’i või Androidi veebipoest alla laadima, konto tegema ning seejärel on võimalik nupule vajutusega sõit tellida.  

Eesti Taksojuhtide Liidu hinnangul kujutab sõidujagamise teenuse lansseerinud Uberi tegevus taksopiraatlust ja ettevõtte tegevus Eestis on praegu ebaseaduslik ning tuleks peatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles