Kuidas müüa maja, kus kummitab?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Amityville Horror» maja on müügis
Filmi «Amityville Horror» maja on müügis Foto: Wikipedia.org

Kummalised hääled, varjud, verdtarretavad lood sealsamas toas mõrvatud inimestest kuuluvad kummitusmajade juurde. USA kinnisvaraekspert jagab aga nõuandeid taolise kinnisvara müügiks - nii kummaline kui see ka ei tundu, võib juhtuda, et maja lugu mitte ei langeta, vaid koguni tõstab hinda.

Cindi Hagley, kelllele taolised stigmatiseeritud kinnisvaraobjektid tööks on, kinnitab, et mitte alati ei pruugi paar väidetavat kummitust ilusa, heas kohas ja korras maja hinda langetada. Tema firma muidugi pakub kohe välja ka spetsialiste, kes nö. halva energia ostevast objektist eemaldavad. Firma pakub ka proovielamist: paar päeva ja ööd saavad potentsiaalsed ostjad majas veeta, et näha, kuidas see neile sobib.

USA turul pakutakse müügiks mitmesuguseid kummitusmaju: nii näiteks saab osta korteri Manhattanil majas, kus mõrvati John Lennon ning kus on nähtud kummituslikke nutvad lapsi,Washingtoni osariigis asuv imposantne tornide ja päikesekellaga Ann Starrett Mansion, kus kummitavat nii maja rikas ehitaja kui ka tema südamedaam, kellele hoone pühendati, on müügis kõigest 750 000 dollariga. Kuulus Amityville õuduste maja, mis oma verd voolavate seintega andis 1979. aastal ainet legendaarseks muutunud õudusfilmile, oli paari aasta eest müügil 955 000 dollari eest.

Hea lugeja, jaga meiega oma mõtteid - kas oled elanud majas, kus kummitab või ostaksid maja, kus väidetavalt kummitab?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles