Lennufirmadel on uued säästunipid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipagasi laadimine kiirendab pardaleminekut.
Käsipagasi laadimine kiirendab pardaleminekut. Foto: DANNY MOLOSHOK/REUTERS

Lennufirmad otsivad võimalusi kulusid kokku hoida, näiteks kiirendatakse pardalemineku aega, laadides käsipagasid lennukile reisijatest varem.

USA lennufirma Delta on otsustanud reisijate käsipagasid koguda kokku väljuva lennu väravas, et need saaks lennuki salongi laadida enne reisijate lennukisse tulekut, kirjutab Austraalia uudisteportaal news.com.au. Käsipagasid laadivad lennukisse lennufirma töötajad. Lennufirma sõnul hoiab see oluliselt kokku aega, mis kulub reisijate pardaleminekuks.

Lennufirma uut süsteemi rakendatakse hõivatumate linnade lennujaamadele, sealhulgas Atlanta, New York, Los Angeles jne. Muudatus kehtib esialgu vaid nendele lennuliinidele, kus on suur arv puhkusereisijaid.

Ühtlasi soovib lennufirma Southwest Airlines vähendada pardale tulnud perede kaebuseid seoses lennukis sobiva istekoha leidmisega. Erinevalt teistest lennufirmadest, saavad Southwest Airlines’ga reisijad oma kohad ise valida. Et segadust vältida, on reisijad koondatud gruppidesse, kes prioriteedi alusel erinevatel aegadel lennukisse lastakse. Sealjuures on suurtel peredel võimalus omale sobivad kohad leida lihtsamalt kui teiste lennufirmade puhul.

Delta lennufirma pressiesindaja Morgan Durranti sõnul testiti uut süsteemi eelmisel suvel ning tulemused olid positiivsed. Uut pardalemineku süsteemi rakendatakse lennufirma töös alates selle nädala esmaspäevast.

Aeglane pardaleminek on tihti lendude hilinemise põhjuseks. Lendude hilinemine põhjustab lennufirmadele kulutuste suurenemist. Pardalemineku kiirendamisega soovitakse ebavajalikke kulutusi vältida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles