Ehitusseaduse vead jäävad ehitajate avastada

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui projekti pole, ei tohi 1. juulist tapeeti seina kleepida. Ehkki uue ehitusseaduse mõte on ametnike kinnitusel muu, on võimalik seadust sõna-sõnalt tõlgendades just sellisele järeldusele jõuda.
Kui projekti pole, ei tohi 1. juulist tapeeti seina kleepida. Ehkki uue ehitusseaduse mõte on ametnike kinnitusel muu, on võimalik seadust sõna-sõnalt tõlgendades just sellisele järeldusele jõuda. Foto: PantherMedia/Scanpix

Kui jurist Tuulikki Laesson juhtis tähelepanu sellele, et 1. juulist on isegi tapeedi seina kleepimiseks vaja projekti, ruttasid ametnikud väidet lausvaleks tembeldama. Paar nädalat hiljem tunnistas majandusministeerium, et sellise nõude võib uuest ehitusseadusest välja lugeda küll. Seadust muutma praegu aga ei hakata, vaid oodatakse ära, et selle järgi ehitamine nõrgad kohad ilmsiks tooks.

Juristi sõnul ei uurinud ta uut ehitusseadust sooviga leida sealt vigu, vaid soovis teada, millised nõuded kehtivad, ja nii ta selle ebakõla ka leidis. «See on oluline, sest kui te jätate mõne seadusesätte täitmata, siis teile võib eelduslikult tekkida tsiviilnõue,» rääkis jurist. Just see ongi Laessoni sõnul põhjus, miks ta tõi näiteks tapeedi panemise. «Uue seaduse mõte on, et need asjad, mida te ise saate teha, on ka ehitamine,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles