Hirm konkurendi ees sunnib Eesti bussifirmat hindu langetama

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna hommikul Tallinnast väljunud Simple Express buss.
Täna hommikul Tallinnast väljunud Simple Express buss. Foto: LuxExpress

Eesti odavbussifirma Simple Express, mis seni on sõitnud Tallinnast Tartusse ja Narva, langetab bussipiletite hinna ühe euroni ning laieneb kõikidesse suurematesse linnadesse.

Kui hetkel maksab Simple Expressi pilet Tallinn-Tartu liinil kuus eurot ja Narvast Tallinnasse tuleb sõidu eest tasuda kaheksa eurot, siis edaspidi algavad Simple Expressi kõikidel liinidel piletihinnad alates ühest eurost ning internetist ostes ei maksa Simple Expressi kliendid ühegi reisi eest rohkem kui viis eurot.

Lux Expressi juhatuse esimees Hannes Saarpuu sõnul on hinnakirjades tulemas veel teisigi uuendusi, mis avalikustatakse lähiajal. Samuti on täpsustamisel üle Eestilise liinivõrgu lõplik kuju.

«Hetkel on selge, et Simple Express lisab juba juuni lõpust sagedusi olemasolevatel Tallinna–Narva ja Tallinna–Tartu liinidel. Samal ajal lisandub Tartu– Narva liin,» lisas ta. Saarpuu kinnitusel on tulemas veel täiendavad ühendused Rakverest, Pärnust, Viljandist ja paljudest teistest suurematest Eesti linnadest.

Tema sõnul on edasine laienemine uutele liinidele seotud ühistranspordiseaduse muudatustega, mis hakkavad kehtima oktoobri alguses ja avavad kommertsveoliinide turu senisest suuremal määral.

Saarpuu ei eita, et Simple Expressi piletite järsk hinnalangus on seotud ka Šoti miljardäri Brian Souteri hiljuti avalikuks saanud plaaniga tulla Eestis turule enda odavbussfirmaga.

Tema sõnul tõi Lux Express Simple Expressi Eesti turule juba mullu augustis, mistõttu tunnevad nad, et on nüüd valmis teenust laiendama. «Kellelgi ei ole vaja meile oma koduturul tõestada, et odavbussindus on võimalik,» kostis Saarpuu.

Esimesed muudatused Simple Express liinivõrgus toimuvad alates 26. juunist. Pärast seda on Simple Expressil Eestis 24 igapäevast väljumist. Piletite müük hakkab peamiselt toimuma Simple Expressi kodulehel. Pileteid saab jätkuvalt osta ka bussidest ja bussijaamadest, kuid siis tuleb reisijal maksta pisut enam.

Simple Express odavbussiliinid kuuluvad ka rahvusvahelisi reise tegevale Eesti bussiettevõttele Lux Express.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles