Trahv Londoni tänavatel magamise eest tõusis kolossaalseks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu Westminsteri katedraali lähedal Londonis.
Kodutu Westminsteri katedraali lähedal Londonis. Foto: Jonathan Brady / PA Wire / Scanpix Baltics

Ühe Londoni linnaosavalitsuse hiljutise otsuse kohaselt võivad need inimesed, keda leitakse öösiti maailmalinna suurimate turismiatraktsioonide läheduses magamas, nüüdsest saada kuni 1000 naela ehk ligi 1348 euro suuruse trahvi.

Küll ei ole aga veel väga selge, millise raha eest peaksid valdavalt kodutud inimesed seda trahvi maksma hakkama, vahendab Metro.

Hackney linnaosavalitsuse avaliku korra eeskiri keelab avalikes kohtades magamise. Miinimumtrahv selle eest on 100 naela ehk ligi 135 eurot, kuid kohtuvaidluse korral võib see kasvada kümnekordseks. Sarnast keeldu koos 72 000 allkirjaga petitsiooniga pakuti ka Oxfordi linnavolikogule, ent nad lükkasid selle tagasi.

Kodutute varjupaigad on selle otsuse hukka mõistnud, üteldes, et tänaval magavad kodutud põgenevad tihti vägivalla või isiklike probleemide eest, ent selline otsus muudab nad lausa kriminaalideks.

«Kodututega ei peaks käituma kui linnale peavalu tekitavate nuhtlustega, sest nad võivad kannatada mõne isikliku kriisi, raske kaotuse, perevägivalla vms käes ning on seega väärt paremat kohtlemist," sõnab kodutute kriisikeskuse esindaja Matt Downie.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles