Kohvigigant on otsustanud töötajate eksimuste tõttu menüüd muuta

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Starbucksi kohvikud on populaarsed kogu maailmas.
Starbucksi kohvikud on populaarsed kogu maailmas. Foto: ITAR-TASS

Populaarne espressojook cappuccino on Starbucksi menüüs olnud 1986. aastast saati, ent nüüd on see enamiku kohvikute menüüdest eemaldatud.

Kuigi cappuccino ei ole enam paljude Starbucksi kohvikute menüüs, serveeritakse seda sellegipoolest, kui klient selleks soovi avaldab, vahendab Business Insider. Starbucks  kommenteerib vaid, et pakkumised nende kohvikutes üle maailma on mõnetiste erinevustega ning sõltuvad ka asukohast ja hooajast.

Kui cappuccino jaoks piima valesti vahustada, näeb see välja ja maitseb nagu latte. Seda viga juhtub baristadel tihti. Endine Starbucksi töötaja sõnab, et nende baristad saavad väga head koolitust, kuid sellegi poolest on keeruline saavutada õige piima ja piimavahu vahekord, millega ka tuntud kohvik aeg-ajalt eksib. Keti pidev laienemine ei soosi samuti head kvaliteedikontrolli.

Hiljuti tutvustati kahest kangest espresso-kogusest ja pehmest piimavahust koosnevat kohvijooki nimega The Flat White, mis peaks pakkuma alternatiivi cappuccino-le. Kliendid ei mõistnud hästi, kuidas see erineb latte'st ja cappuccino'st ning endise kohvikutöötaja sõnul olid ka baristad segaduses. Flat White erineb rohkem latte'st kui cappuccino ning vahe seisneb peamiselt selles, et uues joogis kasutatakse täispiima võrreldes 2 protsendi piimaga cappuccino'des ja latte'des. See muudab mõnevõrra kohvi maitset. Flat white'i  toomine menüüdesse pakub mitmekesisemat valikut ning vähem eksimusi  kohvi kvaliteedis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles