Saksa firma pakub Eesti töösoovijaile orjastavat lepingut

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kalavabrik otsib võõrtöölisi ränga lepinguga tööle.
Saksa kalavabrik otsib võõrtöölisi ränga lepinguga tööle. Foto: Raigo Pajula / Postimees

Eestis elav Marina kandideeris tööle Saksamaal asuvasse kalade töötlemisega tegelevasse vabrikusse, kuid avastas pakkumist lähemalt uurides, et firma püüab võõrtöölistele orjastavate tingimustega töölepingut peale suruda.

CV-saatmise peale sai naine kiire vastuse, et töökoht on vaba, kuid tööaja pikkust ja konkreetset palganumbrit keelduti talle ütlemast ning anti mõtlemisajaks vaid üks õhtu, vahendab ERR Uudised.

Enne vastuse andmist helistas Marina Euroopa Komisjoni loodud töövahenduse võrgustikku EURES ning sai teada, et firma tegutseb valenime all ja on varemgi Eestist töölisi värvata üritanud.

EURESis oldi kursis ka tingimustega, mida kalavabrik Eesti inimestele pakub – tegemist oli mitmeks aastaks sõlmitava tähtajalise lepinguga, mis ei anna töötajale tervisekindlustust ega sotsiaalseid tagatisi, pakub eluruumiks angaari ja nõuab töösuhte ühepoolse lõpetamise korral 5000-eurost trahvi.

Kuna kõnealuse Saksamaa ettevõtte tegevust ei ole kohtus ebaseaduslikuks tunnistatud, ei ole võimalik selle nime avalikuks teha, kuid tööotsijad saavad end sekelduste eest kaitsta EURESist tööpakkuja andmeid kontrollides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles