Kuidas valida telerit?

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaliste telesaadete vaatamiseks on hinna ja kvaliteedi suhtelt ikka parim plasmateler.
Tavaliste telesaadete vaatamiseks on hinna ja kvaliteedi suhtelt ikka parim plasmateler. Foto: SCANPIX

Keerulisele küsimusele, millist telerit poest valida, püüdis lihtsa vastuse anda tänane Kuku raadio saade «Digitund».

Koos Euronicsi spetsialisti Meelis Väljamäega jõudis saade ka lihtsa vastuseni – kui tahate suurt ja odavat telerit, siis on õige valik plasmateler. Väljamäe sõnul on plasmateleritel kõige parem suuruse, pildikvaliteedi ja hinna suhe. Kui telerist plaanitakse vaadata vaid tavalisi telesaateid, on plasmatehnoloogia igati asjakohane.

Üks olulisemaid küsimusi teleri juures on suurus. Spetsialistile teadaolevalt on praegu Eestis kõige enam levinud 32-40-tollised telerid. Suuremad on juba kallimad ja nõuavad ka rohkem ruumi. Viimane tähendab seda, et väga suure teleri puhul peab diivani ekraanist üpris kaugele lükkama. Seega tasuks enne poodi minekut oma elamine üle mõõta ja teha selgeks, kas tuba on 46- või 65-tollise ekraani jaoks ikka piisavalt suur või mitte. Vaatamiskauguse arvutamiseks korruta ekraani tollid kahega.

3D teleri ostmisega soovitas «Digitund» oodata – sisu on praegu vähe ja selleks ajaks, kui vaadatavat materjali rohkem, on nende hinnad ilmselt oluliselt langenud. Praegu võib 46-tolline 3D teler maksta 35 000-40 000 krooni, sama suurte tavaliste telerite hinnad algavad 20 000 kroonist.

Väljamäe märkis, et kui inimene otsustab siiski 3D teleri

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles