Kuidas ära tunda kvaliteetseid sukkpükse?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sukkpükste pakenditel olevaid tingmärke tasub uurida.
Sukkpükste pakenditel olevaid tingmärke tasub uurida. Foto: Stanislav Moshkov/ Den za Djom

Kümnete erinevate sukkpükste pakkide seast õige leidmisel on abiks, kui teada pakendil kasutatud tingmärkide tähendusi.

«Sukkpükste puhul tuleks valida sobiv mudel. Kui kantakse madala vöökohaga riideid tuleb valida ka madala taljega sukkpüksid, et sukkpüksid riiete alt välja ei paistaks,» rääkis Prisma Peremarketi ostujuht Merike Muru.  Selleks on pakendi esiküljel itaaliapärane nimetus Vita Bassa. Lahtise kinga kandmisel peaks Muru sõnul sukkpükste varbatugevdus olema läbipaistev, ka see on pakendil märgitud.

«Liibuvate riiete juurde sobivad hästi korrigeeriva pihaosaga sukkpüksid, mis aitavad hoida kontrolli all kehakumerusi ja ühtlustada pesu kandmisel tekkivaid jooni,» jagas ta soovitusi. Pakendil olev  pilt näitab  täpselt ära, millist keha piirkonda toode vormib.

Igapäevaseks kandmiseks sobivad vereringet stimuleerivad sukkpüksid, milles spetsiaalne kuju ja kude  aitavad ära hoida jalgade väsimuse.

Maksisuuruste puhul on pakendil vastav joonis, kus on näidatud et toode on vahetükiga, mis annab lisa venivuse. «Lühema kleidi või seeliku puhul peaks valima ilma üleminekuta sukkpüksid,» soovitas ta.

Sukkpükste valmistamisel kasutatakse peamiselt polüamiidi ja elastaani. Elastaanisisaldust märgib pakendil lycra. Elastaan ehk lükra annab Muru sõnul sukkpükstele vastupidavuse ja elastsuse ning hoiab materjali tihedalt sääre ümber, mis vähendab katki minemise ohtu.  «Näiteks kui selline sukk jääb kuhugi kinni, siis niit sageli ei katke ja võtab oma kuju tagasi,» selgita Muru.

Tema sõnul tasuks sukkpükse valides vaadata, et lükrat oleks  vähemalt seitse protsenti. «Mida rohkem, seda vastupidavamad, kvaliteetsemad, elastsemad ja pikaealisemad sukkpüksid,» kinnitas ostujuht.

 Sukkpükste ostmisel on kõige tähtsam valida sobiv suurus. Sobiva suuruse leiab pakendi taga olevalt suuruste tabelist. «Kui tekib kahtlus valige suurem number, kuna liiga kitsad sukkpüksid lähevad kiiremini katki,» soovitas Muru. Õige suuruse valimine põhineb kolmel parameetril: pikkus, kaal ja puusaümbermõõt. Kõikide kaubamärkide pakendid on varustatud vastavate mõõdutabelitega.

Sukkpükst epuhul pole oluline mitte ainult nende valimine, vaid ka hooldus. Sukkpükse tuleb pesta õrna pesuvahendiga,  käsitsi 30 kraadise veega ja loputada hoolikalt. Masinas pestes on soovitav  panna pesukotti ja  kasutada käsipesu programmi. Neid ei tohi  kuivatada otsese päikesevalguse käes ja radiaatoril. Soovitav on sukkpükse peale igat kandmist soojas vees loputada ja kuivatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles