Noored püsivad ühel töökohal alla kahe aasta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte kiire töökoha vahetus tekitab tööandjate jaoks küsimusi.
Noorte kiire töökoha vahetus tekitab tööandjate jaoks küsimusi. Foto: SCANPIX

Värskest tööportaali CV Keskus uuringust selgub, et kui vanem põlvkond püsib ühel töökohal ligi kuus aastat, siis nooremal põlvkonnal on see napilt üle pooleteise.

Y-põlvkonna keskmine tööstaaž ühel ametikohal on 19,3 kuud, vanem põlvkond püsib aga ühel ametikohal koguni 69,3 kuud, selgus enam kui 16 000 tööotsijat hõlmanud CV Keskuse tööportaali uuringust, vahendab Hiiu Leht.

«Noored soovivad liikuvamat tööd, taluvad vähem rutiini ning on tööd vahetades märksa riskialtimad. Kui miski ettevõttes ei meeldi, on lahkumine üsna kiire,» kommenteeris uuringut CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt. Tema sõnul seab taoline trend kiirelt väheneva tööjõuga riigis paljud tööandjad küsimuse ette, kuidas noori ettevõttes hoida.

Samuti tõi ta välja, et peagi siseneb tööturule juba järgmine põlvkond, mis tähendab, et tööandjad peavad lähiaastatel hakkama saama koguni viie erineva generatsiooni töötajatega.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Hiiu Lehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles