Viis tüütut harjumust, mis segavad töötegemist

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sageli juuakse tööl mitu tassi kohvi.
Sageli juuakse tööl mitu tassi kohvi. Foto: Panther Media

Sageli ei suuda inimesed tööl olles sada protsenti töötegemisele pühenduda ning olla võimalikult produktiivsed, sest tekkinud on seda segavad harjumused.  

Väljaanne Business Insider tõi neist välja viis.

Jätsid hommikusöögi söömata

Pärast kuus kuni kaheksa tundi magamist vajab keha toimimiseks uut kütust ehk toitu. Kui oled üks neist inimestest, kes armastab minna hilja magama ning magada hommikul viimase hetkeni, tasub varuda külmkappi hommikusöögiks toitu, mida saab süüa kiirelt või ka tööle söömiseks kaasa võtta. Hea valik on näiteks keedetud munad, varem valmis tehtud võileivad või puuviljad ja jogurt, millest valmistada kiiresti smuuti.  

Kontrollid liiga sageli e-kirju

Uudishimulikele inimestele on pidev kirjade vaatamine üks suur kiusatus, kuid üldjoontes ei peeta liiga sagedast kirjade lugemist tervislikuks. See võib vähendada produktiivsust, sest kirjadele tuleb vastata ning nii tegeled oma plaanide asemel kellelgi teiste omadega. Sea ettepoole enda prioriteedid ning tee valmis päevaplaan ning alles seejärel ava kirjakast ning uuri, mida kirjasaatjad soovivad.

Sul puudub päevaplaan

Nagu ka kirjade lugemise ja neile vastamise puhul välja tuli, kipuvad inimesed tegema erinevaid ülesandeid, neid prioriteetide järgi järjekorda seadmata. See aga vähendab produktiivsust, sest mõnikord kulub liigselt energiat vähemolulistele ülesannetele ning olulisemad võivad hoopis edasi lükkuda. Seega on oluline teha valmis päevaplaan ning seada ülesanded olulisuse põhjal järjekorda.  

Jood liiga palju kohvi ja liiga vähe vett

Paljud töötajad haaravad hommikul esimese asjana kohvi järele, kuigi tegelikult peaksid nad jooma hoopis vett, sest pärast magamist on kehas veepuudus. Kui ka päeva jooksul juua vaid kohvi, süveneb veepuudus veelgi. Seega tasub alustada päeva hoopis veejoomisega ning juua kohvi veidi hiljem, kui kortisooli tase ei ole enam nii kõrge kui ärgates. Lisaks tuleks ka päeva jooksul juua lisaks kohvile ka vett, et keha saaks piisavalt vedelikku ning jätkuks energiat tööd teha.

Vale suhtumine

Kui sul puudub kontroll oma tegevuste üle ning lased tujudel mõjutada oma produktiivsust, võivad kohustused kasvada üle pea. Ole positiivne ning mõtle, et suuda täita oma päevaplaani ning asu tegutsema. Pärast esimest kordaminekut tunned soovi ka teiste asjadega tegelda ning töö lendab linnutiivul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles