Uus mobiiliäpp aitab lahendada reisiprobleeme

Kerli Kivistu
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus mobiiliäpp ECC-Net: Travel app
Uus mobiiliäpp ECC-Net: Travel app Foto: Euroopa Liidu tarbija nõustamiskeskus

Euroopa Liidu tarbija nõustamiskeskused (ECC-võrgustik) on loonud reisil tekkivate murede lahendamiseks uue äpi nimega ECC-Net: Travel app.

«Välismaal olles võib tekkida erinevaid ootamatuid olukordi, mille lahendamisega inimesed tihti kokku ei puutu ning seetõttu puudub piisavalt teadmisi nende probleemide lahendamiseks. Täiendatud reisiäpp annab juhiseid erinevateks olukordadeks, et leida murele kohapeal lahendus,» selgitab EL tarbija nõustamiskeskuse juhataja Kristina Vaksmaa.

Näiteks annab reisiäpp juhiseid olukorrale, kui rendiautole järele minnes selgub, et hind on kokkulepitust kallim või broneeritud hotellituba polegi saadaval. Seejuures on oluline teada, et telefoni laetud nutirakendus ei vaja töötamiseks andmesideühendust, mis on välismaal olles oluline, et vältida rändlusvõrgus andmeside kasutamist.

Rakendus on hea reisiabiline kõikides Euroopa Liidu riikides, sest sisaldab kõiki vajalikke nõuandeid ja aitab end väljendada 25 keeles. Reisiäpis saab valida 9 teema vahel: ostlemine, autorent, lennuk, rong, buss, laev/praam, hotell, tervis ja hea teada. Viimasest leiab igas riigis tegutseva ECC-võrgustiku, kontaktid ning teavet Euroopa hädaabinumbri ja Euroopa infoteenuse kohta. Pärast teema valimist ilmuvad ekraanile tarbija õigused ning võimalus see kohalikus keeles ette lugeda või näidata vajalikku lauset ekraanilt teenindajale.

Uus reisiäpp ühildub kõikide mobiilsete seadmetega, mis kasutavad iOS, Android või Microsoft Windows operatsioonisüsteemi. Äppi saab tasuta alla laadida vastavalt Apple app store’ist, Google Playstore’ist või Windows Apps+GamesStore’ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles