Amet: postipaki valgustamine kaupa ei rikkunud

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõrsilt kauba tellimine kogub populaarsust.
Võõrsilt kauba tellimine kogub populaarsust. Foto: Avo Meeksi/Valgamaalane

Veterinaar- ja toiduameti hinnangul ei saa posti teel tellitud kauba ebameeldivas lõhnas süüdistada tolliametit.

«Toiduga kokkupuutuvad materjalid ja esemed ei tohi eritada tavapärastes või prognoositavates tingimustes toitu oma koostisosi kogustes, mis võivad ohustada inimeste tervist või põhjustada toidu koostises vastuvõetamatuid muutusi või põhjustada selle organoleptiliste omaduste halvenemist,» selgitas veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna peaspetsialist Katrin Argus.

Tema sõnul ei saa esitatud info põhjal järeldada, kas vaniljekaunadel oli neile mitte omane lõhn enne maksu- ja tolliameti poolt teostatud kauba läbivalgustamist või tekkis see lõhn pärast läbivalgustamist. Arguse sõnul tuleb väljastpoolt Eestit veebipoodidest toidukaupade tellimisel arvestada, et tellitud kaup ei pruugi olla alati ootuspärase kvaliteediga. Veterinaar- ja toiduamet ei teosta järelevalvet väljaspool Eestit tegutsevate ettevõtete üle, seega puudub neil  info, kas pakitud vaniljekaunad olid pakitud kilesse, mis on mõeldud toiduga kokkupuutesse.

Veterinaar- ja toiduameti poole ei ole seni analoogsete muredega pöördutud.

Postimehe tarbijaportaal kirjutas Suurbritannia veebipoest tellitud vaniljekaunadest, mis lõhnasid ebameeldivalt plasti järele. Paki tellinud naine kahtlustas, et lõhna põhjuseks võib olla postipaki läbivalgustamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles