Ebatavalised koostisosad toiduainetes: ussid, rotikarvad ja näriliste fekaalid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduainetes eksisteerivad ebatavalised koostisosad.
Toiduainetes eksisteerivad ebatavalised koostisosad. Foto: Tairo Lutter

USA toidu- ja ravimiamet (FDA) väidab, et putukate, näriliste fekaalide ja hallituse vältimine toiduainetes on pea võimatu, kuid põhjust muretsemiseks ei ole.

FDA käsiraamat «Defect Level Handbook» annab ülevaate toidu töötlemise tasanditest ja selgitab, et sellised ebatavalised leiud toiduainetes ei ole inimese tervisele kahjulikud, vahendab Fox News. Ehk, kui tarbijal on pruun laik puuviljal või kergelt moondunud kartul, siis ei tasu ära ehmatada.

«Kõikvõimalikud numbrid ja informatsioon võivad tarbija muretsema panna, kuid enamik toitu poelettidel sisaldab ülekontrollitud taset, sest ettevõtja peab läbima teatud turvakontrolli,» sõnab toiduohutuse spetsialist Benjamin Chapman ja lisab, et kindlasti ei põhjusta sellised koostisosad inimestele haigusi. «Pigem on tervisele ohtlikud kemikaalid nagu pestitsiidid, metallid või haigusetekitajatest organismid nagu Salmonella või E. coli bakter,» ütleb Chapman.

Allpool on loetelu ebaharilikest koostisosadest, mis võivad toidu töötlemisel selle koostisesse sattuda:

  • õunaussi munad tomatimahlas
  • roomav putukas Brüsseli kapsal
  • näriliste karvu sisaldavad vürtsid
  • hallitus puuviljadel ja pea kõikidel toiduainetel
  • sigarettide tuhk paprikal ja teistel juurviljadel
  • näriliste väljaheited maitsetaimedel ja kakaoubadel
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles