Pooled Püssi elanikud lähevad talvele vastu toasoojata

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Katlamaja omanik Fortum Termest on sunnitud Püssi kaheksa kortermaja kütmise vastu talve lõpetama, sest asukad olevat neile toasooja eest võlgu juba 1,6 miljonit krooni.

Püssis on ettevõttel 23 tarbimiskohta, kuid nende kaheksa maja seas on ka kolm 120 korteriga suurt maja, mis tähendab, et kütmise lõpetamisega jäävad toasoojast ilma pooled 1800 elanikuga linna inimestest, kirjutas Õhtuleht.

« Kolme maja küte on välja lülitatud juba varem, veel viis tuli pikaajalise võlgnevuse tõttu välja lülitada kevadel. Lootsime, et suvega võlg tasutakse, kuid kahjuks mitte,» selgitas Fortu, Termesti tootejuht Arbo Reino ning lisas, et firma on omalt poolt koostanud ka maksegraafikuid, kuid sellest pole kasu olnud.

Kütteta jäänud majade elanikest olevat sooja eest võlgu 20–30 protsenti.

Püssilaste soojavõlg hakkas kuhjuma 2008.–2009. aasta talvel, mõnel majal varemgi ning juba märtsis hoiatas soojafirma võlglasi, et radiaatorid võivad peagi külmaks jääda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles