Vaata ja võrdle Eesti ja Lõuna-Korea Lottemaid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotte World Lõuna-Koreas.
Lotte World Lõuna-Koreas. Foto: Wikipedia

Kui eestlased teavad Pärnu lähistel asuvat Lottemaad, siis märksa kuulsam on Lõuna-Korea pealinnas asuv Lotte World, mis on jõudnud ka Guinessi rekordite raamatusse.

Nii nagu Eesti Lottemaa reklaamib ka  Lõuna-Korea Lotte World reklaamib end kui teemaparki. Tegu on  maailma suurim siseruumides asuv lõbustuspargiga, mis on avatud aastaringselt,  lõbustuspark Magic Island (Võlusaar) koos järve keskel asuva tehissaarega , kaubanduskeskus, luksuslik hotell, korea rahvamuuseum, spordirajatised ja kinod. Keskus avati 12. juulil 1989 ja seda külastab aastas 7,6 miljonit inimest. Seal asub ka Lõuna-Korea suurim liuväli. Korea  teemapargi sümboliks on Lotty ja Lorry, keda võib pidada nii punaseks pandaks kui ka karuks. Nii nagu Leiutajatekülas on ka Lottyl ja Lorryl hulk sõpru ja sugulasi, kes samuti lapsi lõbustavad.

Pärnu lähedal asuv Lottemaa teemapark  põhineb Andrus Kivirähu Lotte raamatutel ja Heiki Ernits ja Janno Põldma multifilmidel. Teemapark kujutab ennast Leiutajateküla, kus elavad filmidest ja raamatutest tuntud tegelased. Lottemaa on külastamiseks avatud 30. maist - 30. augustini iga päev kella 10-18.

 

Lotte World

Lottemaa

Täiskasvanu päevapilet

38 eurot*

17 eurot

Lapse päevapilet (3- kuni 12-aastased lapsed)

27,8 eurot*

Lastepilet puudub

 

 

Pensionärid 9 eurot

*tasuta sissepääs lõbustusparki ja muuseumisse

Allikas: lõbustusparkide kodulehed

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles